Geslaagde fietstocht!

Om 2 uur beginnen we met fietsen. Ongeveer 25 PH-leden doen mee. Die zijn er dan ook (bijna) allemaal. Tevoren hebben Frank en Lia Smits de route bepaald en verkend. Dat leidt tot de route die we gaan  afleggen, geen Berg en Dal met hoorngeschal, wel krasse hellingen om over andere wegen en vaarwegen heen te komen, bijvoorbeeld de Buitenwatersloot, op 500 m van het startpunt, de Drumguards. Er blijken voor mij veel nieuwe fietspaden te bestaan waar we route over gaat. En alle glad en in prima conditie, geen kasseien of slechte wegdek-ken. Op de heenweg was er een steil stukje waar sportieve wielrenners ZONDER accu(!) wat moeite hebben. Eén dame heb ik een beetje geduwd om boven te komen. De volgende dag mijn derailleur opnieuw afgesteld zodat ik het kleinste verzet weer kan gebruiken.
Mooie route zeg, tussen de weilanden. De zon schijnt, het is niet te warm, er is weinig wind.

Ideaal fietsweer dus. In de verte zien we de toren van het kerkje van ‘t Woudt al boven de weilanden uit,

Geschiedenis volgens Wikipedia

In 1277 gaf Floris V de parochianen van ’t Woudt het recht om de eigen pastoor voor te dragen. Dit was een belangrijk voorrecht dat maar zelden werd verleend. ’t Woudt telde in 1561 twee boerderijen, negen huisjes, een herberg, een pastorie en een kosterswoning. In 2006 woonden er 36 mensen.

We hoeven niet lang te zoeken naar een plek om koffie te drinken. In de zon en uit de wind is het goed toeven. Inmiddels hebben de wandelaars zich bij ons gevoegd, Arjan en Diana.

Nu weer terug naar Delft. Ook dat gaat voorspoedig en terug bij de DG is het aantal lekke banden nog steeds nul. Met de verversingen die de thuisblijvers hebben klaargezet hebben we geen moeite. Kortom, een geslaagde fietstocht!

 

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.